۱۴۰۰ يکشنبه ۲ خرداد
برای حل چالشهای فیزیک و شیمی؛
دقیقترین تصاویر اتم با میکروسکوپ جدید ثبت شد
رکورد ثبت دقیقترین تصویر از اتمها که در سال ۲۰۱۸ توسط دانشگاه کرنل به ثبت رسیده بود سرانجام شکسته شد و الگوریتم جدیدی توسط خود این محققان بدین منظور به کار گرفته شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلش گیر، در سال ۲۰۱۸ از الگوریتمی موسوم به ptychography برای سه برابر کردن دقت تصاویر میکروسکوپهای الکترونیکی استفاده شد و ذراتی که ضخامت آنها از چند اتم فراتر نمیرفت، ثبت شدند.
خواندن
۱۳۹۹ شنبه ۲ اسفند
وجود ویتامین A در بدن برای رشد و نمو طبیعی و حفظ بافت پوششی ضروری است و برای حفظ دید در شب نیز ضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، وجود ویتامین A در بدن برای رشد و نمو طبیعی و حفظ بافت پوششی ضروری است و برای حفظ دید در شب نیز ضرورت دارد. به نمو طبیعی استخوان کمک کرده و در تشکیل دندان طبیعی تأثیر دارد.
این نوع ویتامین به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکند اما مقادیر بالای آن سمی است. به طوری که مقادیر مورد نیاز برای بدن انسان در دوره های مختلف سنی متفاوت است. بدن نوزادان در روز: ۴۰۰ الی ۵۰۰ میکروگرم، بدن کودکان: ۶۰۰ الی ۹۰۰ میکروگرم، بدن بزرگسالان: ۷۰۰ الی ۹۰۰ میکروگرم، بدن زنان باردار: ۷۵۰ الی ۷۷۰ میکروگرم و در دوران شیردهی خانمها: بین ۱۲۰۰-۱۳۰۰ میکروگرم ویتامین A نیاز دارند.
خواندن
۱۳۹۹ شنبه ۲ اسفند
رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران، نسبت به فعالیت آزمایشگاه های آنلاین در کشور واکنش نشان داد و گفت: فعالیت این آزمایشگاه ها، سوداگری است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا امینی فرد، با اشاره به مشکلاتی که آزمایشگاههای پاتولوژی را تهدید میکند، افزود: متأسفانه عمده مداخلات در کار آزمایشگاهها با اهداف مادی است.
وی با انتقاد از برنامه تأسیس «مگا لب» ها در کشور، گفت: چنین برنامهای با نگاه تجاری دنبال میشود.
امینی فرد با اشاره به فعالیت آزمایشگاههای آنلاین، افزود: انجمن علمی آسیب شناسی ایران به شدت با فعالیت آزمایشگاههای آنلاین مخالف است و معتقدیم که سوداگری به وجود میآورد.
خواندن
۱۳۹۹ يکشنبه ۱۲ بهمن
مطاالعات نشان می دهد مشاهده روزانه درختان در خیابان ممکن است نیاز به داروهای ضدافسردگی را کاهش دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، کاشت درخت در خیابان های شهرها ممکن است یک راه حل مبتنی بر طبیعت در برنامه ریزی شهری برای کاهش خطر افسردگی باشد.
در حال حاضر افسردگی، به ویژه در مناطق شهری، بیش از هر زمان دیگری در حال افزایش است. مطالعات قبلی نشان می دهد که فضای سبز شهری برای افرادی که از سلامت روانی رنج می برند فواید مثبتی دارد.
تیم تحقیق از دانشگاه لایپزیگ آلمان به مطالعه این موضوع پرداختند که چگونه تعداد و نوع درختان خیابان ها و نزدیکی آنها با محل سکونت با تعداد داروهای ضد افسردگی تجویز شده ارتباط دارد.
خواندن
۱۳۹۹ سه شنبه ۳۰ دي
یک مطالعه جدید نشان می دهد اکثر افرادی که از عفونت کووید۱۹ بهبود می یابند حافظه ایمنی شان برای پیشگیری از ابتلا مجدد به عفونت حفظ می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، تحقیقات جدید محققان مؤسسه لاجولا کالیفرنیا نشان داده است که افرادی که از کووید ۱۹ بهبود یافته اند ممکن است به مدت ۸ ماه یا بیشتر نسبت به کروناویروس مصونیت داشته باشند.
وجود این حافظه طولانی مدت سیستم ایمنی است که به سیستم ایمنی بدن اجازه میدهد در مقابله با ویروس فعال بماند.
با این وجود، به دلیل تفاوت در حافظه ایمنی فردی، همه افرادی که از کووید ۱۹ بهبود یافتهاند دارای ایمنی طولانی مدت در مقابل ویروس نخواهند بود.
خواندن
۱۳۹۹ دوشنبه ۲۹ دي
استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: مصرف ویتامین دی در پیشگیری از بیماری های تنفسی نقش مهمی دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، لیلا آزادبخت، افزود: نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.
وی با عنوان این مطلب که مصرف ویتامین D3 میتواند در پیشگیری از بیماری های تنفسی نقش مهمی داشته باشد، ادامه داد: افرادی که کمبود فقر آهن دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلاء به عفونتهای تنفسی هستند.
استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: منابع غذایی حاوی ویتامین C که همان میوه ها و سبزی ها هستند میتوانند در پیشگیری از بیماری های تنفسی مفید باشند.
خواندن
۱۳۹۹ شنبه ۲۷ دي
تزریق واکسن ایرانی تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام به گروه چهارم داوطلبان از پسفردا آغاز می شود.:
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، حامد حسینی مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسؤول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن "کوو ایران برکت" گفت: طبق جلسهای که امروز با وزارت بهداشت داشتیم، با توجه به موفقیت آمیز بودن تزریق در مراحل قبل و ایمن بودن واکسن تا این لحظه و عدم مشاهده عوارض خاص دارویی، مجوز تزریق به گروه بعدی صادر شد.
خواندن
۱۳۹۹ شنبه ۲۷ دي
مطالعه اخیر بر روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که زنجبیل ممکن است به درمان افراد مبتلا به لوپوس و افراد آسیب پذیر در ایجاد لخته های خونی خطرناک کمک کند.
به گزارش خبرنگار مهر، زنجبیل یک ماده غذایی محبوب در بسیاری از جهان بوده که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.
محققان در مطالعه اخیر خود به بررسی ترکیب اصلی بیواکتیو ریشه زنجبیل موسوم به ۶-gingerol در کاهش علائم بیماری لوپوس پرداختند.
در بیماری لوپوس، سیستم ایمنی بدن به خودش حمله کرده و التهاب میتواند باعث آسیب دائمی به بافتها شود. گلبولهای سفید خون به نام نوتروفیل ها نقشی اساسی در این واکنش التهابی دارند.
در این تحقیق، دانشمندان اثرات ۶-gingerol را بر روی موشهای مبتلا به لوپوس ارزیابی کردند.
آنها همچنین موش های مبتلا به سندرم آنتی فسفولیپید
خواندن
۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۴ دي
رئیس انستیتوپاستور ایران بابیان اینکه تولید واکسن مشترک ایران-کوبا مبتنی بر واکسن ذات الریه کودکان است، گفت: تاکنون در فاز اول و دوم این واکسن عوارضی نداشته است.
دکتر علیرضا بیگلری به خبرنگار مهر گفت: فاز اول و دوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا که به صورت مشترک با کوبا در حال تولید است و تاکنون هیچ عارضهای نداشته است.
وی با بیان اینکه فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن مشترک به صورت همزمان در دو کشور شروع خواهد شد، گفت: انستیتو پاستور ایران در سال گذشته با کشور کوبا، همکاری برای ساخت واکسن «ذات الریه کودکان» را آغاز کرد.
خواندن
۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۴ دي
زمان تزریق چهارم واکسن ایرانی کرونا/ حال عمومی ۱۴ داوطلب خوب است:
مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا با بیان اینکه تزریق دوم این واکسن به ۳نفر گروه اول انجام شد، گفت: حال عمومی هر ۱۴ داوطلب واکسن ایرانی کرونا خوب است.
دکتر حامد حسینی مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت داوطلبان واکسن کرونای ایرانی اظهار کرد: حال عمومی ۱۴ نفر گروههای اول، دوم و سوم داوطلب تزریق واکسن کرونای ایرانی خوب است. وی با بیان اینکه تزریق دوم ۳ داوطلب دیگر نیز دیروز انجام گرفت، گفت: مجدداً این داوطلبان در هتل تحت نظر هستند.
خواندن
۱۳۹۹ دوشنبه ۲۲ دي
پس از تزریق موفقیت آمیز واکسن کوو ایران برکت به اولین داوطلبان تزریق و عدم بروز عوارض و صدور مجوزهای لازم، تزریق واکسن ایرانی کووایران برکت به سومین گروه هفت نفره از داوطلبان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حامد حسینی مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کوو ایران برکت در این مراسم گفت: پس از اخذ مجوز از کمیته پایش ایمنی و داده مطالعات بالینی، تزریق واکسن به گروه سوم از داوطلبان از صبح امروز آغاز شد.
خواندن
۱۳۹۹ دوشنبه ۲۲ دي
بر اساس تحقیقات جدید، میکروبی که در روده بزرگ یافت می شود و معمولاً با ابتلا به کولیت روده و سرطان روده بزرگ مرتبط است نیز می تواند در بروز برخی از سزطان های سینه نقش داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا دریافتند سلولهای بافت سینه که در معرض این میکروب سمی قرار گرفته اند، در حافظه بلند مدت شأن باقی مانده و ریسک بیماری را افزایش میدهد.
محققان کشف کردند که وقتی انتروتوکسیژن ژن باکتریهای شکننده (ETBF) به روده یا مجاری سینه موش وارد میشود، باعث رشد و پیشرفت متاستاز سلولهای تومور میشود.
خواندن
۱۳۹۹ شنبه ۲۰ دي
مطالعات نشان می دهد؛
تاثیر رژیم غذایی و سبک زندگی در کاهش علائم ریفلاکس گوارشی
بیماری ریفلاکس معده یک مشکل شایع بوده که غالبا با دارو قابل کنترل است.
به گزارش خبرنگار مهر، یافتههای جدید محققان نشان میدهد تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی به کنترل علائم ریفلاکس معده کمک میکند.
علامت اصلی ریفلاکس معده، سوزش معده است و اغلب با داروها کنترل میشود. با این حال، مطالعه جدید نشان میدهد که پیروی از دستورالعملهای مربوط به رژیم غذایی و سبک زندگی ممکن است علائم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و باعث شود دارو برای برخی از بیماران غیرضروری باشد.
یافتههای حاصل از مطالعه بهداشت پرستاران نشان میدهد که پنج عامل رژیم غذایی و سبک زندگی میتواند تأثیر قابل توجهی بر ریفلاکس معده یا علائم سوزش معده داشته باشند.
این پنج فاکتور شامل وزن طبیعی، عدم استعمال سیگار، فعالیت بدنی متوسط تا شدید حداقل ۳۰ دقیقه در روز، محدود کردن مصرف قهوه، چای و نوشابه به دو فنجان در روز و رژیم غذایی "محتاطانه" است.
خواندن
۱۳۹۹ شنبه ۲۰ دي
یک متخصص تغذیه، با اشاره به اهمیت ویتامین های گروه B برای بهبود عملکرد متابولیسم بدن به منابع غذایی دریافت این ویتامین اشاره کرد.
احمدرضا درستی، در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اهمیت ویتامینهای گروه B برای بدن، گفت: ویتامینهای گروه B بسیار متعدد هستند و تأمین آنها برای بدن از اهمیت بالایی برخوردارند برای مثال ویتامینهای گروه ب ۱ در غلات به شرط آنکه سبوس آنها حفظ شده باشند برای تقویت سیستم عصبی و سلولهای عصبی بسیار مفید اند؛ به همین دلیل مصرف برنج قهوهای و نانهای سبوس دار اهمیت بسیار زیادی دارند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه ویتامینهای گروه B در مواد غذایی مختلفی وجود دارند و به راحتی برای بدن تأمین میشوند به عنوان مثال شیر و لبنیات منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B ۲ هستند و عملکرد متابولیسم را بهبود میبخشند به بیان دیگر اگر فردی میخواهند از نظر مغزی عملکرد خوبی داشته باشد میتواند با مصرف شیر و لبنیات این نیاز را به خوبی پاسخ دهد.
خواندن
۱۳۹۹ سه شنبه ۲ دي
معاون اداره کل بیمهگری و درآمد سازمان بیمه سلامت، بر ضرورت توجه به مصرف ویتامین D مورد نیاز بدن برای کاهش بروز بیماری ها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، جمشید شایانفر، افزود: بیشتر افراد از طریق تابش مستقیم نور خورشید بر پوست مقدار کافی ویتامین دی به دست میآورند ولی باید توجه داشت که پوشیدن لباس، رنگ پوست، دود، گرد و غبار، شیشه پنجره، هوای ابری و کرمهای ضد آفتاب مانع رسیدن اشعه ماورای بنفش به بدن و تبدیل پیش سازها به ویتامین دی میشوند.
خواندن
۱۳۹۹ يکشنبه ۳۰ آذر
یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مطرح کرد: «سیاه دانه و عسل» قادر به درمان نوع متوسط بیماری کووید ۱۹ هستند.
رومینا اکبری در گفتوگو با ایسنا، به بررسی های محققان پاکستانی، کانادایی و آمریکایی در این زمینه اشاره و اظهار کرد: انواع فیتوشیمیایی های موجود در سیاه دانه دارای خواص التهاب زا، ضدمیکروبی و تنظیم کننده سیستم ایمنی است.
خواندن
۱۳۹۹ سه شنبه ۲۵ آذر
برخی مطالعات نشان می دهند که فیتوشیمیایی استخراج شده از گیاه دارویی میخک موسوم به «ایوجنول» می تواند برای پیشگیری، درمان و کنترل عفونت کووید۱۹ استفاده شود.
به گزارش خبرنگار مهر، شکوفههای معطر میخک علاوه بر آنکه به عنوان ادویه استفاده میشوند به عنوان یک داروی گیاهی هم کاربرد دارند.
گل میخک حاوی انواع فیتوشیمیایی هایی است که دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچ، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و همچنین ضد سرطانی است.
خواندن
۱۳۹۹ دوشنبه ۱۲ آبان
یافته محققان اتریشی؛
ترکیب موجود در چغندر در درمان زوال عقل موثر است:
مطالعات نشان می دهد ترکیب موجود در چغندر موسوم به پروتئاز BevuTI-I می تواند داروی موثری برای درمان بیماری های التهابی و فساد عصبی باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه وین اتریش موفق به تفکیک پپتیدی از چغندر شدند که قادر به ممانعت از یک نوع آنزیم خاص مسئول تجزیه مولکولهای فرستنده در بدن است.
از اینرو ویژگیهای پروتئازی آن و ساختار مولکولی پایدار آن همراه با خواص دارویی اش، پپتید چغندر را تبدیل به گزینه خوبی برای تولید دارویی برای درمان برخی بیماریهای التهابی نظیر بیماریهای خودایمنی و فساد عصبی نظیر زوال عقل، آلزایمر، بیماری ام اس و پارکینسون مینماید.
خواندن
۱۳۹۹ دوشنبه ۱۲ آبان
یافته محققان اسپانیایی؛
کمبود ویتامین D علامت شایع بیماران کرونایی بستری در بیمارستان:
مطالعه جدید نشان می دهد بالغ بر ۸۰ درصد بیماران بستری شده کووید۱۹ در بیمارستان در اسپانیا دارای کمبود ویتامین D هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، ویتامین D هورمونی است که توسط کلیهها برای کنترل غلظت کلسیم خون تولید میشود و بر سیستم ایمنی تأثیر دارد.
«خوزه هرناندز»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کانتابریا اسپانیا، در این باره میگوید: «درمان ویتامین D باید در مورد بیماران کووید ۱۹ دارای میزان کم ویتامین D در جریان خون شأن بکار گرفته شود چرا که این شیوه دارای تأثیرات مفیدی بر سیستم ایمنی و سیستم عضلانی اسکلتی است.»
خواندن
۱۳۹۹ چهارشنبه ۳۰ مهر
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: ریسک شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان در زنان ۵ برابر مردان است.
علیرضا دلاوری، در گفتگو با خبرنگار مهر، به آسیب های بروز و شیوع پوکی استخوان به عنوان یکی از شایع ترین بیماریهای غیر واگیر اشاره کرد و افزود: مرگ و میر ناشی از پوکی استخوان به دلیل شکستگیهای مکرر و هزینههای درمانی و بستری، بیشتر از سایر بیماری های غیرواگیر مزمن است.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده در ایران، گفت: میزان شیوع پوکی استخوان در کشور بسیار بالاتر از سایر بیماریهای غیر واگیر از جمله سکته مغزی و سرطان پستان است.
خواندن
۱۳۹۹ سه شنبه ۲۹ مهر
مخالفت با طب سنتی از روی جهل و نادانی است/ طب سنتی از زندگی مردم قابل حذف نیست:
یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه طب سنتی از زندگی مردم کشورمان قابل حذف نیست، گفت: بهجز تعداد معدودی که با طب سنتی عناد دارند، بیشتر افرادی که گارد علیه طب سنتی میگیرند از روی جهل و نادانی است.
دکتر مریم مشهدی؛ متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم درباره چرایی پشتکردن نظام سلامت کشور به طب سنتی و عدم اعتنای مسئولان ارشد وزارت بهداشت به توانمندیهای طب سنتی در درمان بیماران کرونا اظهار کرد: مخالفانی در سطح معاون وزیر در وزارت بهداشت وجود دارند که علناً با طب سنتی مخالفت میکنند اما این موضوع مانع از استفاده طب سنتی در درمان نشده است
خواندن
۱۳۹۹ سه شنبه ۲۲ مهر
معاون آموزشی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر رعایت تغذیه مناسب و برای مصون ماندن از ابتلا به کرونا، تاکید کرد.
حامد پورآرام، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: اگر ما نتوانیم نیازهای اساسی بدن را تأمین کنیم، قطعاً سیستم ایمنی ما در مقابل کووید ۱۹ ضعیف خواهد شد.
وی افزود: ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن منجر به حمله پاتوژن ها به بدن شده و در نتیجه فرد را در مقابل بیماری کووید ۱۹ ضعیف میکند.
پورآرام ادامه داد: پاتوژن ها علاوه بر تضعیف بدن، باعث بروز سوءتغذیه فرد میشود.
وی با اشاره به عوارض سوءتغذیه که منجر به کاهش اشتها و تضعیف قوای جسمانی فرد میشود، اظهار داشت: تغذیه مناسب قبل از ابتلاء به کووید ۱۹، حین ابتلاء و بعد از مبتلا شدن، از اهمیت بالایی برخوردار است.
خواندن
۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: سرطان سینه محدودیت سنی ندارد به همین جهت تمامی بانوان باید به صورت ماهانه توسط خود یا پزشک معاینه شوند.
حسین کامران زاده فوق تخصص خون و انکولوژی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس طی توضیحات اولیه درباره علائم مشکوک به سرطان سینه گفت: سرطان سینه نیز همانند دیگر بیماری ها از علائم خاصی برخوردار است. مشاهده توده زخم و ضایعات خال مانند در هر کجای بدن میتواند نگران کننده باشد و نباید به حال خود رها شود. همچنین بانوان میتوانند با استفاده از انگشتان به معاینه ماهیانه خود بپردازند و در صورت احساس وجود توده های جدید و یا تغییر رنگ غیرطبیعی سینهها سریعاً به دکتر مراجعه کنند تا بتوانیم قبل از ابتلای بیمار به سرطان سینه از بروز آن جلوگیری کنیم.
خواندن
۱۳۹۹ يکشنبه ۲۰ مهر
طبق گزارش جدید محققان، کافئین موجب کاهش خطر بیماری پارکینسون در افرادی می شود که دارای جهش ژنی مرتبط با این اختلال حرکتی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر «گریس کراتی»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان عمومی ماساچوست، در این باره میگوید: «نتایج این مطالعه بسیار جالب است. ممکن است از میزان کافئین موجود در خون به عنوان نشانگر زیستی برای کمک به شناسایی افراد دارای ژن ابتلاء به بیماری پارکینسون استفاده شود.»
مطالعات قبلی نشان داده اند که کافئین در افرادی که فاکتورهای خطر ژنتیکی ندارند میتواند از ابتلاء به پارکینسون محافظت کند. این مطالعه جدید با تمرکز بر جهش ژن LRRK۲ که خطر ابتلاء به پارکینسون را افزایش میدهد، بوده است.
خواندن
۱۳۹۹ يکشنبه ۲۰ مهر
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با بیان اینکه از بین رفتن بویایی و چشایی یکی از مشخصههای ابتلا به کووید ۱۹ است، به بیان مهم ترین تفاوتهای ویروس کرونا و آنفلوانزا پرداخت.
به گزارش خبرگزاری مهر، پیام طبرسی، درباره تفاوت های بین علائم آنفلوانزا و کووید ۱۹، گفت: علائمی همچون تب و بدن درد در آنفلوانزا حاد آغاز می شود، اما در کووید ۱۹ بروز این علائم معمولاً تدریجی است.
خواندن
۱۳۹۹ دوشنبه ۱۴ مهر
فوق تخصص بیماریهای غدد درون ریز کودکان گفت: علائم دیابت در کودکان و بزرگسالان فرقی ندارد و یکی است؛ چیزی که در دیابت بسیار مهم است لاغر شدن به همراه پُر نوشی، پُر ادراری و پر خوری است.
مریم رزاقی آذر، فوق تخصص بیماریهای غدد درون ریز و متابولیسم کودکان در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره «علائم دیابت نوع ۲ در کودکان»، گفت: علائم دیابت در کودکان و بزرگسالان فرقی ندارد و یکی است؛ چیزی که در دیابت بسیار مهم است لاغر شدن به همراه پُرنوشی، پُر ادراری و پرخوری است.
وی افزود: در دیابت نوع ۲ که معمولا با پرخوری همراه است، افراد وزن کم میکنند.
خواندن
۱۳۹۹ دوشنبه ۱۴ مهر
مطالعه جدید نشان می دهد نوشیدن یک فنجان قهوه غلیظ بعد از یک بدخوابی شبانه می تواند موجب اختلال در کنترل میزان قندخون شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه بث بریتانیا در این مطالعه به بررسی تأثیر خواب مختل شده و قهوه صبحگاهی بر طیفی از نشانگرهای مختلف متابولیکی پرداختند.
دانشمندان دریافتند در حالیکه یک شب کم خوابی بر متابولیسم بدن تأثیر دارد، اما نوشیدن قهوه به عنوان راهی برای سرحال شدن میتواند بر کنترل قند خون تأثیر منفی بگذارد.
خواندن
۱۳۹۹ يکشنبه ۱۳ مهر
یک متخصص طب سنتی، گفت: در فصل پاییز مصرف خوراکی هایی که مزاج را گرم و تر میکند در سلامت افراد مؤثر است.
ناصر رضایی پور، در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: با توجه به اینکه با سرد شدن هوا در فصول سرد سال دستگاه گوارش انسان قوی تر میشود نیاز بدن به غذا افزایش پیدا میکند.
وی در خصوص گرم شدن مزاج در فصل پاییز اظهار داشت: مصرف خوردنی هایی که مزاج را مختصری گرم و تر میسازند، البته با رعایت تعادل و مصرف برحسب مزاج فردی و شرایط جسمی، سنی، گوارشی و اقلیمی، میتواند در پاییز به سلامتی ما کمک کند.
خواندن
۱۳۹۹ شنبه ۱۲ مهر
محققان پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مولکول اکسید نیتریک را که در گذشته یک پیامرسان موثر در تنظیم فشار خون شناخته میشد به عنوان یک هورمون معرفی کردهاند.
به گزارش ایسنا، "اکسید نیتریک" مولکولی است که سالها به عنوان یک پیامرسان شناخته شده است که تاثیرات زیادی در تنظیم فشار خون، دیابت و دیگر فعالیتهای زیستی دارد که نقص در متابولیسم و یا کاهش تولید آن میتواند در بیماریهای قلبی عروقی، بیماری مزمن کلیوی و برخی اختلالات غدد درونریز نقش داشته باشد.
خواندن
۱۳۹۹ شنبه ۱۲ مهر
رئیس انجمن تغذیه ایران، گفت: افرادی که در بحران کرونا دچار افسردگی و اضطراب شدهاند، بهتر است عصرها شیر نیمه گرم بنوشند.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، جلال الدین میرزای رزاز رئیس انجمن تغذیه ایران، اظهار داشت: برای ارتقا سیستم ایمنی بدن باید از مواد غذایی که دارای یکسری ویتامین های محلول در چربی شامل ویتامین A ، B ، E استفاده کرد. همچنین استفاده از ویتامین A و B به تبعیت از رژیم غذایی متنوع که بیش از ۸۵ درصد مواد معدنی را تامین می کند، تاثیرگذار است.
وی گفت: برای آن دسته از هموطنان که با کمبود ویتامین D مواجه هستند، توصیه میشود این ویتامین به صورت مکمل مصرف شود.
خواندن